Församlingsbrev aug 2021

Kära församling!

Jag hoppas att den sommar som snart har passerat har varit bra. Nu ligger vi i startgroparna inför hösten, och jag ser fram emot det som ligger framför. Jag tror att många av oss undrar hur saker och ting kommer att se ut nu efter en lång tid av pandemi. Det kan kännas ovisst och osäkert, men jag kan också tänka att detta är en möjlighet till en nystart. Behovet av gemenskap är tydligare än någonsin. Under vår församlingshelg den 4-5 sept på Steningegården, kommer vi att prata om församlingens framtid – vilka är vi? Vad vill vi? Och framförallt: Vad vill Gud med vår gemenskap? Vi kommer inte att kalla någon talare denna gång, utan vi tror att det är viktigt att vi fokuserar på att umgås med varandra i bön och samtal. Så här kommer schemat att se ut för dagarna:

Lördag:

10.00 Ankomst och fika med medtagen fikakorg

11.00 Aktivitet för alla åldrar

13.00 Lunch

14.30 Undervisning om församlingen (med Sara Rosenströmer) med efterföljande samtal runt fikaborden. Under tiden har barnen en egen aktivitet.

18.00 Grillning

20.30 Bön och lovsång

21.30 Kvällsmacka

Söndag:

8.30 Frukost

10.00 Gudstjänst för alla åldrar

11.00 Frukt och tipspromenad

12.30 Lunch

13.30 Städning

15.00 Fika och avresa

Man behöver ta med sig egna sängkläder (örngott, lakan och påslakan). Anmäl dig senast 29 aug, antingen på lista i kyrkan eller online via denna länk: Anmälan församlinghelg. Den som önskar skjuts får gärna kontakta mig, så kan vi samordna det.

På församlingshelgen kommer vi att visionera inför framtiden och fundera på vilka vi är som församling. Senare under hösten kommer vi också lyfta lokalfrågan för samtal i två församlingsforum. Detta har vi försökt att göra länge och det är tråkigt att det har dragit ut på tiden, men nu hoppas vi att vi kan mötas och samtala. Frågan handlar om de lokaler som församlingen äger och vilka behov vi tror att vi kommer ha i framtiden. Frågan om att sälja befintliga lokaler och istället hyra Johanneskyrkan har lyfts och detta är ett alternativ som vi kommer att diskutera. Datum för församlingsforumen är 9 okt och 13 nov kl 16.

Vi hoppas kunna genomföra en Ge för livet-final den 17 okt kl 16. Det blir konsert med Ingemar Olsson, besök av Hans Lindstrand eftersom vi som församling har samlat in hela tre miljoner kronor till Ge för livet genom åren! På Friveckolördag den 30 okt kommer vi stå på marknaden och sälja bröd och presentera församlingen. Eventuellt kommer vi att ha loppis också, eller så kan det bli en loppmarknad vid ett annat tillfälle under hösten. Det får vi återkomma till framöver.

Den 20-21 november har vi en möteshelg med Erika Bergman. Hon är tidigare pastor och numera resande förkunnare som berättar om sin resa med psykisk ohälsa och vikten av existentiell hälsa. Tillsammans med några vänner driver hos också Andrummet kreativ friskvård se deras hemsida https://www.andrummetkreativfriskvard.se/ om du vill veta mer. Den psykiska ohälsan ökar i vårt samhälle, och frågan är hur vi som församling kan nå ut med budskapet om Jesu kärlek och helande till alla, både innanför och utanför kyrkans väggar, som lider själsligt och andligt. Det söks på alla möjliga håll i jakt på lycka, men varför är det så få som söker sig till kyrkan? På lördagen, den 20 november, kommer Erika att tala på Afternoon Tea kl 16, och predikar sedan på gudstjänsten den 21 november kl 11. Detta kommer bli jättebra, så se till att inte missa det!

Jag hoppas och ber för en höst av växt i tron, goda samtal och god gemenskap. Guds välsignelse önskar jag er alla!

Sara Rosenströmer, pastor i Brunnskyrkan