Alphakurs våren 2023

Kursen började den 7 feb, men det är inte för sent att vara med! Nästa tillfälle är den 21 feb. Kontakta pastor Sara Rosenströmer på tel 076-022 20 43 om du vill veta mer.

Alpha är en social mötesplats som utforskar grunderna i den kristna tron. Varje tillfälle bjuder på en ny fråga om tro och är utformad för att skapa samtal. Det är helt enkelt en öppen, informell och ärlig plats för att utforska och diskutera livets stora frågor tillsammans.

Gemenskap

Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. För att gemenskapen ska växa inleder vi kvällen med en enkel måltid.

Alpha är en chans att lära känna nya vänner.

Föredrag

Föredragen är utformade för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, antingen i form av ett filmavsnitt: Vem är Jesus, hör Gud bön och vad är egentligen meningen med livet?

Alpha är en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv.

Samtal

Sist kommer den förmodligen viktigaste delen av Alpha: chansen att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Det är en möjlighet att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö.

Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro.

Vi kommer att mötas i Brunnskyrkan varannan tisdag kl 18.30 med början tisdagen den 7 feb. Du är välkommen till den första kvällen för att prova på och se om det är något för dig. Kursen är gratis, men det finns möjlighet att ge en frivillig avgift för maten.